Kulturpiloternes kæmpetegneserie - Kampen mod Corona-monstret

Hvordan har det været at være ung under corona-pandemien? Og hvem har været de uundværlige helte, der har forsøgt at tøjle corona-monstret?

Kulturpiloterne arbejder lige nu på et kæmpetegneserie projekt. Projektet tager udgangspunkt  i Corona-pandemien og hvordan kulturpiloterne har oplevet dét, at være ung imens den har stået på.

I tegneserien er Coronavirussen et monster, som har mange måder at sprede sin dårligdom og ødelæggelse på. Kulturpiloterne fortæller historier om hvordan Corona-monstret kan omforme sig og udgive sig for at være éns gode ven, som så smitter én når man krammer. Den kan også narre mennesker og lokke dem til sig ved at se nuttet ud og så inficere dem, der kommer for tæt på. Det man virkelig skal frygte er hvordan monstret vokser og spreder sig, for med lynets hast sender det Corona-mobilen til Italien. I tegneserien skal Corona-monstret bekæmpes af kulturpiloternes superhelte. Kulturpiloternes Corona-helte spænder fra læger, sygeplejersker, politikere og rengøringspersonale til lærere, Ultra Nyt tv-værter og gode kammerater. Og zoom-møder, dansevideoer på de sociale medier og vaccine-pistoler er nogle af Corona-heltenes gadgets i kampen mod Corona-monstret. Det håber vi er nok til at bekæmpe Corona-monstret, så vi igen frygtløst kan kramme vores venner.  

Projektet startede ud med en tur på Københavns museum for at se udstillingen Time Capsules – Copenhagen in the 1990’s, hvor tidskapsler var udstillet med objekter fra 90’erne. Det ledte til gode snakke om hvordan man gennem kunst og kultur kan fortælle noget om den tid man har levet i og at de personlige beretninger bliver vigtige når man er dem, der en dag bliver spurgt hvordan det var at være ung under Corona-pandemien.

De fortællinger formidler kulturpiloterne i en kæmpetegneserie, som kommer ind på, hvad der har været svært, hvad der har fået større betydning for dem og hvem der har været deres Corona-helte og gjort en forskel, som er vigtig at huske om mange år.