KBH-mesterskabet i cykelpoesi - runde 3

Tour de France kommer til Danmark. Og København. Og dét skal vi fejre med poetry slam. Ikke bare med ét enkelt show, men med et helt hæsblæsende og underholdende KBH-mesterskab. 3. Kvalifikationsrunde kan du opleve i Kvarterhuset.

Cykel-fan, slam-fan, poesi-fan?

Uanset om du er cykelfan, slam-fan eller ikke er fan af andet end poesi og poesien i livet så er KBH-mesterskabet i cykelpoesi helt sikkert noget for dig.

3. kvalifikationsrunde foregår i Kvarterhuset, hvor vi skal finde de sidste slam-finalister blandt nogle af Københavns og landets bedste poetry slammere, der kæmper på den helt store klinge. Og ja, det er klassisk slam, men... med cykelpoesi.

Alt godt om cyklerne. Og alt det andet.

Ikke alt godt fra havet, men alt godt om cyklerne. Både kærlighed og had. Både alt dét, du ved, og alt dét, du mangler forståelse for. Og cyklen er jo ikke cyklisten, men alligevel. Måske især alt dét, der ligger indimellem.

Og vi kommer heller ikke udenom både det sportslige og det usportslige, samt netop touren som fænomen. Og Frankrig, oh... Frankrig og alt det skønne i det franske, men også Grand Départ med København, Roskilde, Nyborg, Vejle og Sønderborg. Og vejen dertil med alt hvad dertil hører af menneskelige dramaer.

Og selvfølgelig har du også selv prøvet at være lidt for fuld til at kunne cykle. Selvfølgelig har du også prøvet at vælte på cykel selv om det ikke var selvforskyldt. Og hvad sker der egentlig i hovedet på et menneske, når kæden springer af?

Og er det hele egentlig godt for klimaet? Hvad med alle de andre problemer, vi har i vores samfund? Gør elitesporten en forskel til det bedre? Eller værre? Og hvad gør kunsten?

Handler det måske mestendels om at komme fra A til B, mens man glemmer eller ignorerer C, fordi man blot ønsker et mere enkelt liv uden de store udsving? Og er det netop derfor Danmark er en cykelnation?

Aftenens værter

Oplev den faste vært og ex-slam-DM-vinder Peter Dyreborg, samt medværts-skuespiller Rasmus Rhode, når de sammen står i spidsen for poetry slammernes tour- og cykelpoetiske løjer med både humor, alvor og kant.

Praktisk info

Arrangementet starter kl. 20 og slutter kl. 22. Husets café er åben, så du kan forsyne dig med aftensmad før arrangementsstart og snacks og drikkevarer i pausen midtvejs i aftenen. 

Vil du have mere cykelpoesi?

Mesterskabet består af tre indledende runder og en finale. 

Kvalifikationsrunde 1: Torsdag den 24. marts hos Lygten Station, København NV

Kvalifikationsrunde 2: Fredag den 22. april hos Kulturhuset Indre By, København K

Kvalifikationsrunde 3: Torsdag den 12. maj hos Kvarterhuset Amagerbro, København S

Finale: Fredag den 10. juni hos Valby Kulturhus, Valby

Er du en poetry slammer?

Vil du optræde som poetry slammer i konkurrencen? Læs mere om tema, regler og tilmelding på www.poetryslamkbh.dk

Arrangør

"Poetry slam KBH-mesterskab i cykelpoesi" arrangeres af Valby Kulturhus, Lygten Station, Kulturhuset Indre By og Kvarterhuset Amagerbro i samarbejde med Peter Dyreborg & Co. Støttet af Københavns Kommune og Kultur- og Fritidsforvaltningen. Præmiesponsorer er Bogforum og onlineboghandleren Mikrofest m.fl.

Kontakt

Kvarterhuset

Jemtelandsgade 3

Del med