Eline Hellerud Åsbakk feat. Svaneborg Kardyb og Stangness/Amagerbro Jazz

Kometer i dansk Jazz

Stor interesse og masser af anerkendelse

Der har været massiv omtale og interesse for duoen Svaneborg Kardyb, siden de pladedebuterede i 2019. De er med rette blevet kaldt ”kometerne” i dansk jazz, og har gennemført et rekordhøjt antal koncerter i ind- og udland, hvor de er kendt for deres minimalistiske blanding af elektronisk og akustisk lyd. Det er blevet til to Danish Music Awards, Årets Danske Jazzkomponist og Årets Nye Danske Jazznavn i 2019. Nikolaj Svaneborg på Würlitzer og piano og Jonas Kardyb på trommer har skabt et unikt univers, uden effektjageri eller leflen for hurtighed. 

En særlig aften

Men denne aften får publikum en bonusgave af de helt store. Et af de store ”hits” på duoens  debutalbum ´Knob´ var ”Et Lite Øyeblikk Bare”. Den vidunderlige sangstemme på nummeret tilhører Eline Hellerud Åsbakk fra Tromsø i Nordnorge.

Hun har ved enkelte lejligheder optrådt sammen med Svaneborg Kardyb. Eline Åsbakk skaber musik i et køligt, skandinavisk landskab, hvor inspirationskilderne er salmer og folketoner fra det nordnorske - samtidig har hun en stærk forankring i det eksperimentelle og improvisatoriske fra jazzen.

Denne aften i Amagerbro Jazz flankeres hun af den danske duo samt hendes faste bassist, Christor Stangness. Elines kompositioner vil danne rammen for koncerten, men der bliver også budt på fælles numre fra Svaneborg Kardyb repertoiret. Det bliver en fantastisk aften, hvor Svaneborg Kardybs atmosfæriske og groovy jazz fusioneres med Eline Åsbakks klare vokal og stemningsfyldte kompositioner. 

Kontakt

Kvarterhuset

Jemtelandsgade 3

2300 København S

Kontaktperson

Lola Shermer

51525914

j66l@kk.dk

Åbningstider

Mandag - Fredag

08:00 - 20:00

Lørdag

08:00 - 14:00

Lørdag

14:00 - 20:00

Søndag

08:00 - 20:00

Del med