Cecilie Strange Quartet

Danmarks nye saxofonstjerne giver koncert i Kvarterhuset

Strange har spillet tenorsaxofon siden hun var 12, uddannet rytmisk saxofonist fra Syddansk Musikkonservatorium i Odense - og fagligt udviklet med ophold i New York under supervision af Chris Cheek. På den måde er hendes talent blevet så raffineret og modent, at hun i dag – trods en fortsat ung alder (31 år) – fremstår som en uhyre velfunderet kunstner.

Hele tre udgivelser er det blevet til de seneste år. Heraf to produceret i New York sammen med en del af det band, der også vil løfte hendes materiale ved koncerten i Amagerbro Jazz. Det er pianisten Jonas Berg, Thommy Andersson på bas og Esben Laub von Lillienskjold, trommer.

Musikalsk befinder hun sig i et nordisk inspireret univers, hvor det ikke handler om at være cool. Der er til gengæld masser af varme og intensitet i Cecilie Stranges dejligt sikre saxofontoner. Stemningen er blå og håbefuldt vemodig. Stranges og bandets musik beskrives som tilbagelænet – med inspiration fra norsk og svensk folkemusik – tilsat lidt Bent Fabricius Bjerre og alle de amerikanske musikere der opholdt sig i Danmark i 1960-70´erne.

Kontakt

Kvarterhuset

Jemtelandsgade 3

2300 København S

Kontaktperson

Lola Shermer

51525914

j66l@kk.dk

Del med